To Hilton Αθηνών για πρώτη φορά δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να περιηγηθεί μέσα από οργανωμένες ξεναγήσεις στα έργα σύγχρονης τέχνης του ξενοδοχείου.
Πρόσοψη του κτηρίου – Γιάννης Μόραλης
Εκτός από τον Γιάννη Μόραλη και την Ελένη Βερναρδάκη, που από το 1963 άφησαν την καλλιτεχνική τους σφραγίδα, οι Γιώργος Ζογγολόπουλος, Χρύσα, Γιώργος Λάππας, Αφροδίτη Λίττη, Παύλος και Θεόδωρος Στάμος είναι μερικοί μόνο από τους διάσημους καλλιτέχνες, έργα των οποίων επιλέχθηκαν και τοποθετήθηκαν στο ξενοδοχείο από την Κατερίνα Κοσκινά το 2003, έπειτα από την πλήρη ανακαίνισή του.
Χρύσα- Sirène (1998)
Η ξενάγηση πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού και διαρκεί 1 ώρα (€22 κατ’ άτομο, περιλαμβάνεται ποτό και σνακ στο Aethrion). Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, τηλεφωνήστε στο 210 7281000.
Γιώργος Ζογγολόπουλος- Kinematic (2002)
Παύλος- Bar (2003)
Παύλος- Δάσος (1987)
Η Αθήνα τη Νύχτα- Γιάννης Μόραλης και Ελένη Βερναδάκη (1963)
Κώστας Κουλεντιανός- Νέα Γενιά ΙΙ (1985)
Νάσος Δάφνης- Ariadne’s Thread #2 (1988)
Ελένη Βερναδάκη- Βάζα (1970)