Το Hilton Αθηνών συνεργάζεται με την Diversey για το Πρόγραμμα Linens for Life™ στην Ελλάδα | Hilton Αθηνών    

Το Hilton Αθηνών συνεργάζεται με την Diversey για το Πρόγραμμα Linens for Life™ στην Ελλάδα

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα Linens for Life™ είναι μια παγκόσμια καινοτομία κοινωνικής υπευθυνότητας της Diversey για την ανακύκλωση χρησιμοποιημένων λευκών ειδών των ξενοδοχείων. Στόχος του είναι να παρέχει μέσα βιοπορισμού στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες μέσω της μεταποίησης ανακυκλούμενων ειδών και να βοηθήσει τα ξενοδοχεία να μειώσουν τα απορρίμματα τους στο περιβάλλον. Τα μεταχειρισμένα λευκά είδη που συλλέγονται από τα ξενοδοχεία διοχετεύονται από την Diversey σε μη κρατικούς οργανισμούς και τοπικές κοινότητες για εκ νέου χρήση και ανακύκλωση.

Diversey Logo
Υπάρχουν σήμερα περισσότερα από 22 προγράμματα Linens for Life™ σε 14 πόλεις στην Ασία, Μέση Ανατολή και Αφρική. H Diversey, στο πλαίσιο της παγκόσμιας συνεργασίας με την Ηilton σε αντίστοιχα προγράμματα, συνεργάζεται με το Hilton Αθηνών για το πρόγραμμα Linens for Life™, το οποίο εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Αυτό το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες να κερδίσουν ένα μικρό εισόδημα με μέσα που θα κατέληγαν διαφορετικά σε χωματερές.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα Linens for Life
Αξιοποιώντας την διεθνή της εμπειρία, η Diversey έφερε σε συνεργασία το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με το δίκτυο Knit2Lead, που διδάσκει άπορες και κακοποιημένες γυναίκες να ράβουν και να μεταποιούν υφάσματα σε πρωτότυπες δημιουργίες. Το Hilton Αθηνών παρείχε όλο τον απαραίτητο ιματισμό, ώστε στις εγκαταστάσεις του KEΣΟ να γίνουν τα μαθήματα στις γυναίκες, για να δημιουργήσουν διάφορα χρηστικά είδη, όπως τσάντες, πουγκιά πολλαπλής χρήσης, κασετίνες, Χριστουγεννιάτικα στολίδια, κ.α.

το δίκτυο Knit2Lead

Τα είδη θα διατεθούν στο bazaar που θα γίνει στο lobby του Hilton Αθηνών στις 11 Δεκεμβρίου, σε μια γιορτή με χριστουγεννιάτικα κάλαντα και πολλές εκπλήξεις, αλλά και στο Χριστουγεννιάτικο bazaar του ΚΕΣΟ που θα γίνει στον σταθμό του μετρό Συντάγματος, από τις 13 έως τις 15 Δεκεμβρίου.

Bazaar στο lobby του Hilton Αθηνών