Το νέο πρόσωπο του Βυζαντινού

Το νέο πρόσωπο του Βυζαντινού

Το νέο πρόσωπο του Βυζαντινού

line

Τι είναι αυτό που κάνει ένα στέκι διαχρονικό; Πώς ένα εστιατόριο καταφέρνει ν΄αποτελεί σημείο αναφοράς εδώ και δεκαετίες; Η διατήρηση της ποιότητας και του καλού service είναι σίγουρα πρωταρχικά. Μήπως όμως και η ανανέωση, η αναθεώρηση και η προσαρμοστκότητα στις νέες γαστρονομικές αλλά και κοινωνικές τάσεις δεν παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο; Το εστιατόριο Βυζαντινό, αγαπημένο σημείο συνάντησης της Αθηναϊκής ελίτ από το 1963, δεν επαναπαύεται στα καθιερωμένα και τολμά να μειώσει τις τιμές του έως και 30%, κλείνοντας το μάτι στα σημεία των καιρών, που προστάζουν οικονομικότερες λύσεις στην εστίαση.

Περισσότερο “value for money” λοιπόν στο Βυζαντινό, χωρίς όμως εκπτώσεις στην ποιότητα. Τουναντίον: οι επιλογές από το μπουφέ παραμένουν πολλές και ποικίλες με έμφαση στην ελληνική και μεσογειακή κουζίνα. Ο σπιτικός μουσακάς κλέβει την παράσταση και αποκτά φήμη “εκτός συνόρων” χάρη στους ξένους πελάτες του ξενοδοχείου. Στο μενού à la carte προστέθηκαν καινούρια πιάτα, όπως Wagyu Burger, ταλιατέλες με πέστο και μελιτζάνα και φιλέτο σολωμού με λαχανικά. Ό,τι πρέπει για ένα ελαφρύ κι ευχάριστο lunch break με τον μεσημεριανό ήλιο να γλιστράει από τις μεγάλες τζαμαρίες που βλέπουν στη Βασιλίσσης Σοφίας! Η σημαντικότερη “άφιξη” όμως είναι το βοδινό Black Angus από τις φάρμες του Creekstone στο Κάνσας των ΗΠΑ, που σερβίρεται στο τραπέζι σας ως φιλέτο, Rib-eye ή T-bone με λαχανικά, φρέσκιες τηγανιτές πατάτες και σος από πιπέρι και τρούφα. Ιδανική πρόταση για δείπνο μετά το θέατρο ή το σινεμά, μια που η κουζίνα του Βυζαντινού παραμένει ανοιχτή έως τη 1:00 τη νύχτα. Και μια έκπληξη: μετά το γεύμα ή το δείπνο σας, θα σας κεράσουν ζεστούς λουκουμάδες με μέλι ή σοκολάτα!

Η ανανέωση του Βυζαντινού είναι εμφανής και στην εικόνα του προσωπικού, αφού οι αυστηρές στολές αντικαταστάθηκαν από funky ποδιές. Όσο για τις καινούριες διακοσμητικές λεπτομέρειες, στο χώρο δεσπόζουν τα εντυπωσιακά έργα του βραβευμένου φωτογράφου Βασίλη Καλαντζή: στιγμιότυπα από τις χώρες που έχει επισκεφθεί, παλιά αμάξια και λιμουζίνες αλλά και πορτρέτα ανθρώπων μέσα από ένα αισιόδοξο φάσμα κόκκινου, πορτοκαλί και ροζ. Στο χώρο του καφέ προστέθηκαν καναπέδες, που σχηματίζουν ένα φιλόξενο “σαλόνι”, ιδανικό για μεγάλες παρέες. Το Βυζαντινό έχει καλά νέα και για τους καπνιστές, οι οποίοι έχουν τώρα πρόσβαση στο αίθριο που φιλοξενεί την υπεραιωνόβια ελιά-σύμβολο του εστιατορίου.

Ένα ιστορικό εστιατόριο αποκτά πιο νεανικό ύφος, χωρίς ν΄απαρνιέται τα καλά στοιχεία του παρελθόντος. Αξίζει να γνωρίσετε το νέο πρόσωπο του Βυζαντινού. Για κρατήσεις, τηλεφωνήστε στο 210-7281400.

line

Hilton Αθηνών Βασιλίσσης Σοφίας 46 Αθήνα, 11528, Greece Τηλέφωνο: 210 7281000