Κρυμμένοι θησαυροί της γης στο Βυζαντινό

Το εστιατόριο Βυζαντινό του Hilton συνεχίζει το αφιέρωμα στα εποχικά προϊόντα με συνταγές εμπνευσμένες από τους κρυμμένους θησαυρούς της γης. Από την Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου έως την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012, ο Executive Chef Γιάννης Μανίκης δημιουργεί πρωτότυπα και υγιεινά πιάτα με ρίζες και βολβούς. Πατάτες, καρότα, παντζάρια, γλυκοπατάτες, γογγύλια, κρεμμύδια, φινόκιο, σεληνόριζα μετατρέπονται σε υπέροχες χειμωνιάτικες σαλάτες, λαχταριστές σούπες και κυρίως πιάτα με εκπληκτική γεύση και υψηλή θρεπτική αξία.

«Βόμβες» ενέργειας και με εξαιρετική γεύση, αφού λειτουργούν ως αποθηκευτικοί χώροι των πολύτιμων συστατικών των φυτών, οι «ταπεινές» ρίζες και οι συχνά άγνωστοι βολβοί αναδεικνύονται ως πρώτης τάξεως υλικά για gourmet δημιουργίες: σούπα γλυκοπατάτας, σεληνόριζα φρικασέ, μοσχαράκι με μελωμένα καρότα, μπιφτέκι κοτόπουλο με πουρέ από γογγύλια, βελουτέ καρότου με κόλιανδρο, ψητός μπακαλιάρος με μάραθο και 50 ακόμη πιάτα θα εναλλάσσονται καθημερινά στο μπουφέ του Βυζαντινού προσφέροντάς σας μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι αρχαίοι Έλληνες είχαν τις ρίζες και τους βολβούς σε περίοπτη θέση στο διαιτολόγιό τους και μάλιστα τους προσέδιδαν αφροδισιακές ιδιότητες. Ευκαιρία λοιπόν να διευρύνετε τους γευστικούς σας ορίζοντες με κάποια λιγότερο γνωστά και ίσως παρεξηγημένα υλικά, που όμως προσφέρονται για ενδιαφέρουσες μαγειρικές δημιουργίες. Κάντε την κράτησή σας για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο στο 210-7281400. Απολαύστε το πιο πλούσιο μπουφέ στην πόλη χωρίς ν' ανησυχείτε για το parking! Οι πελάτες του Βυζαντινού δικαιούνται δωρεάν parking εντός του ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο εστιατόριο. Ισχύει 7 ημέρες την εβδομάδα για γεύμα ή δείπνο.

Το αφιέρωμα στις ρίζες και στους βολβούς πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας τροφίμων ΠΕΦΑΝΗΣ.